Кулінарія

Рагу з білої риби з солодким перцем

Хочете спробувати нову страву, яке точно зачарує вас своїм неповторним смаком? Рагу з білої риби з солодким перцем – це ідеальне поєднання ніжного м’яса риби і соковитого перцю, приправлене ароматними спеціями. Це блюдо легко приготувати і підійде як для сімейного вечері, так і для святкового столу. Уявіть собі соковиті шматочки риби, тонко нарізаний солодкий перець і ароматні спеції, які розкриються у всій красі при готуванні. Почнемо

Інгредієнти

  • 500 г морського окуня
  • 500 г філе тріски
  • 450 г солодкого перцю, запеченої на грилі
  • 200 г помідорів в с/з
  • 1 цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • ½ Ч. л. сушеного чебрецю
  • 3-4 гілочки петрушки
  • лимонний сік
  • 1 ч. л. оцту
  • сіль

Покроковий рецепт

Крок 1

Розморозьте рибу в холодильнику. Філе тріски розрізати на 4 шматочки. Покладіть тушки морського окуня в невелику каструлю, залийте водою, щоб вона покривала рибу. Додайте ½ ч. л. солі, оцет і стебла петрушки. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте 20 хв.

Крок 2

Поки готується окунь, наріжте цибулю тонкими півкільцями, часник подрібніть. Запечений перець наріжте смужками.

Крок 3

У жаровні або в глибокому сотейнику обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додайте часник, чебрець і паприку. Готуйте до появи часникового аромату. Вмішайте томатну пасту і готуйте півхвилини.

Крок 4

Помідори (без соку) розімніть вилкою, додайте разом з перцем в сотейник, влийте ополоник відвару, в якому готується окунь. Посоліть. Доведіть до кипіння і готуйте на помірному вогні 5-7 хв.

Крок 5

Викладіть в сотейник філе тріски, накрийте кришкою і готуйте 5-7 хв. Морського окуня вийміть з відвару, злегка остудіть, відокремте м’ясо від кісток і додайте в сотейник з рагу. Готуйте ще 5-7 хв. Якщо соус буде дуже густим, додайте трохи рибного відвару.

Крок 6

Готове рагу збризніть лимонним соком і посипте подрібненими листям петрушки.