Салат «феєричний» – гості будуть в захваті
Новий рік вже не за горами, а так багато треба встигнути купити подарунки рідним і друзям і, звичайно ж, подумати про святковому столі. Які страви поставити на Новорічний стіл? Хочу поділитися з вами рецептом простого, смачного і ситного салату з куркою і печерицями, який стане прикрасою святкового столу і гості будуть в захваті.
Для приготування салату нам знадобиться:
- Куряче філе – 400 г
- Печериці – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Огірок свіжий – 1 шт
- Яйця – 3 шт
- Сир твердих сортів – 100 г
- Майонез
- Сіль, перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Для прикраси
- Огірок – 1 шт
- Зелень кропу
- Перець болгарський червоний
- Кукурудза консервована
Прикрасити салат можна по-різному.
Для початку необхідно підготувати продукти.
Беремо куряче філе, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо в сковороді на рослинній олії. Цибулю дрібно ріжемо й додаємо в сковороду до курки, все солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і обсмажуємо до готовності.
Потім беремо печериці, ріжемо і окремо обсмажуємо в сковороді на рослинній олії.
Огірок нарізаємо кубиками.
Яйця необхідно зварити, остудити в холодній воді, очистити і дрібно нарізами кубиками.
Сир необхідно натерти на крупній тертці.
Беремо блюдо і починаємо викладати салат шарами, промазуючи кожен шар майонезом.
1 шар – обсмажена курка з цибулею
2 шар – огірок
3 шар – печериці
4 шар – яйця
Звірку салат посипаємо тертим сиром, робимо майонезну сіточку, з червоного болгарського перцю вирізаємо зірочку, кладемо в середину, поруч викладаємо зелень кропу, по краю тарілки викладаємо огірок, порізаний кільцями. Зверху на огірок і перець викладаємо консервовану кукурудзу.