Кулінарія

Салат «феєричний» – гості будуть в захваті

Новий рік вже не за горами, а так багато треба встигнути купити подарунки рідним і друзям і, звичайно ж, подумати про святковому столі. Які страви поставити на Новорічний стіл? Хочу поділитися з вами рецептом простого, смачного і ситного салату з куркою і печерицями, який стане прикрасою святкового столу і гості будуть в захваті.

Для приготування салату нам знадобиться:

  • Куряче філе – 400 г
  • Печериці – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Огірок свіжий – 1 шт
  • Яйця – 3 шт
  • Сир твердих сортів – 100 г
  • Майонез
  • Сіль, перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Для прикраси

  • Огірок – 1 шт
  • Зелень кропу
  • Перець болгарський червоний
  • Кукурудза консервована

Прикрасити салат можна по-різному.

Для початку необхідно підготувати продукти.

Беремо куряче філе, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо в сковороді на рослинній олії. Цибулю дрібно ріжемо й додаємо в сковороду до курки, все солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і обсмажуємо до готовності.

Потім беремо печериці, ріжемо і окремо обсмажуємо в сковороді на рослинній олії.

Огірок нарізаємо кубиками.

Яйця необхідно зварити, остудити в холодній воді, очистити і дрібно нарізами кубиками.

Сир необхідно натерти на крупній тертці.

Беремо блюдо і починаємо викладати салат шарами, промазуючи кожен шар майонезом.

1 шар – обсмажена курка з цибулею

2 шар – огірок

3 шар – печериці

4 шар – яйця

Звірку салат посипаємо тертим сиром, робимо майонезну сіточку, з червоного болгарського перцю вирізаємо зірочку, кладемо в середину, поруч викладаємо зелень кропу, по краю тарілки викладаємо огірок, порізаний кільцями. Зверху на огірок і перець викладаємо консервовану кукурудзу.