Кулінарія

Від такої смачної курочки у нас не можуть відмовитися ні гості, ні домашні, аж надто хороша. Як ми запікаємо її з маслом на цибулевої подушці

Від такої чудової курочки всі наші гості і домашні не в силах відмовитися, дуже вже вона гарна, рум’яна і соковита. Показуємо, як ми запікаємо курку особливим (нашим фірмовим) способом. Оригінальний і дуже простий рецепт з вершковим маслом на цибулевої подушці.

Як приготувати:

Для цього рецепта краще всього підходять курячі стегенця. Спочатку ми їх надрізаємо вздовж кісточки. Робимо надрізи досить глибокі, але щоб кісточка, все ж, трималася на шматочку.

Складаємо стегенця в миску, солимо, перчимо за смаком і приправляємо солодкою паприкою і сухим часником. Потім гарненько перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.

Далі цибулю, адже курочка у нас буде на товстій цибулевої подушці. І цибулю, друзі, виходить дуже смачним.

Ріжемо ріпчасту цибулю (його досить багато) чвертькільцями, складаємо в окрему миску, поливаємо соком половинки лимона і солимо за смаком. Потім добре перемішуємо і проминаем. Залишаємо його на час, поки курка не настоїться зі спеціями.

Після цього викладаємо цибулю у форму для запікання. Форма повинна бути не занадто великого розміру. Така, щоб, коли ми укладемо на цибулю курку в один шар, поверхня лука була б закрита максимально.

Отже, на цибулю викладаємо курячі стегенця і ось тут найцікавіше. Поливаємо курку розтопленим вершковим маслом і ретельно промазуємо її зверху і з боків пензликом.

Ось і вся підготовка. Накриваємо форму фольгою (краще подвійним шаром) і відправляємо в духовку. Запікаємо спочатку в закритому вигляді 1 годину при 230 С. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин при тій же температурі.

Рум’яна, золотиста зовні і всередині ніжна курочка готова. А цибуля просто принадність, дуже незвичайний, оригінальний і смачний.

Навіть гарнір не завжди потрібно до такої страви. Ну, а якщо, все ж, хочеться з гарніром, то що завгодно підійде.

Інгредієнти:

  • Курка – 600 гр (в рецепті стегенця)
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сухий часник – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершкове масло – 50 гр
  • Ріпчаста цибуля – 350 гр
  • Лимон – 1/2 шт. (сік)